SIEPA i ACES potpisali sporazum o saradnji

Bez autora
Sep 05 2010

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza SIEPA i Udruženje inženjera konsultanata Srbije ACES potpisali su u petak Sporazum o saradnji. Sporazum predviđa da obe strane udruže svoje intelektualne kapacitete i zajedničkim snagama promovišu značajne projekte i redovno razmenjuju informacije. Cilj potpisanog sporazuma je da ACES bude partner SIEPA-i u oblasti razvoja inženjerskih usluga u Srbiji. ACES će nastojati da u središte svoje delatnosti postavi pitanja promocije međunarodnih standarda u građevinskom sektoru i izvoza usluga srpskih inženjerskih firmi u inostranstvo. Takođe, ACES će pružati podršku primeni ovih standarda u Srbiji kroz saradnju sa domaćim i stranim institucijama. SIEPA i ACES su ovim Sporazumom postavili temelj dalje saradnje u ovoj oblasti koji će služiti i za koncipiranje budućih projekata i inicijativa.

SIEPA i ACES potpisali sporazum o saradnjiAgencija za strana ulaganja i promociju izvoza SIEPA i Udruženje inženjera konsultanata Srbije ACES potpisali su u petak Sporazum o saradnji.

Sporazum predviđa da obe strane udruže svoje intelektualne kapacitete i zajedničkim snagama promovišu značajne projekte i redovno razmenjuju informacije.

Cilj potpisanog sporazuma je da ACES bude partner SIEPA-i u oblasti razvoja inženjerskih usluga u Srbiji.

ACES će nastojati da u središte svoje delatnosti postavi pitanja promocije međunarodnih standarda u građevinskom sektoru i izvoza usluga srpskih inženjerskih firmi u inostranstvo. Takođe, ACES će pružati podršku primeni ovih standarda u Srbiji kroz saradnju sa domaćim i stranim institucijama. SIEPA i ACES su ovim Sporazumom postavili temelj dalje saradnje u ovoj oblasti koji će služiti i za koncipiranje budućih projekata i inicijativa.

Udruženje inženjera konsultanata Srbije je strukovno i neprofitabilno udruženje čiji je cilj da okuplja stručnjake radi razmene iskustava, unapređivanja znanja, borbe protiv korupcije i zaštite životne sredine. 

ACES je član Međunarodnog saveza inženjera konsultanata FIDIC i Evropskog saveza inženjera konsultanata EFCA.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik